Oplev Carlsbergs videnskabelige rejse i Vester Skerninge

dato

Kom til et fascinerende foredrag om Carlsbergs forskning, når Station 5762 - Fællesskabets Hus, åbner dørene for en aften med dybdegående indblik i bryggeriets banebrydende videnskabelige arbejde. Tirsdag den 19. november 2024 kl. 19:00 kan du høre om alt fra gærforskning til klimatolerante planter, og smage på fem udvalgte øltyper undervejs.

Carlsbergs forskningslaboratorium er kendt for mere end blot ølbrygning. Med flere store videnskabelige opdagelser som rendyrkningen af gær og udviklingen af pH-skalaen, har laboratoriet gennem årene bidraget til den grundlæggende naturvidenskab.

Foredraget vil blive præsenteret af lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmesteren, Erik Lund. De vil dykke ned i forædlingen af byg og humle, samt hvordan disse kan dyrkes bæredygtigt. Derudover vil de fortælle om udviklingen af nye gærtyper, der kan bruges til produktion af alkoholfrit øl.

Klimatolerante fødevarer og historisk DNA

En anden spændende del af foredraget omhandler den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Teknologien kan forbedre planters kvalitet og udbytte under forskellige klimatiske forhold. Desuden vil der blive talt om fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter og træer i Nordgrønland, som kan give indsigt i fortidens klimaforandringer.

Under foredraget vil der blive serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås i løbet af aftenen. Bemærk, at foredraget varer en halv time længere end normalt.

Arrangementet streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet.

Praktisk Information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Station 5762 - Fællesskabets Hus, Vestre Stationsvej 2, 5762 Vester Skerninge
Entré: 30 kr
Læs mere om foredraget og reserver plads: Klik her
Følg foredragets nyhedsbrev: Klik her



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut