Bliv en del af Svendborg Kommunes Ungeklimaråd og inspirer fremtidens klimaaktivister

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

 

Hjælp de unge med at inspirere og udfordre kommunen – bliv studentermedhjælper for Svendborg Kommunes Ungeklimaråd

Vil du være med til at gøre en forskel for den grønne omstilling gennem samskabelse med kommunens unge? Kunne du tænke dig at være med til støtte Svendborg Kommunes nye Ungeklimaråd i deres arbejde med at inspirere og udfordre kommunen i klimaarbejdet? Så er her et studenterjob for dig.   

 

Om jobbet 

De menneskeskabte klimaforandringer banker på og kommer til at få stor indflydelse på vores fremtid, og det liv vi kan leve. Med 179 kilometers kyst, lavtliggende beboede øer, sårbare landområder og en hovedby med havnen liggende for foden af stejle bakker er Svendborg Kommune særligt udsat. 

I Svendborg Kommune har vi en ambitiøs klimahandleplan. Med 49 indsatser viser den de første store skridt til, at kommunen kan blive CO2-neutral og robust overfor de kommende klimaforandringer. 

Det kan vi ikke opnå uden hjælp fra alle kommunens borgere og virksomheder. Især kommunes unge kan være med til at udfordre og inspirere politikerne i arbejdet med den grønne omstilling. Derfor har vores politikere besluttet at oprette et nyt Ungeklimaråd. 

Ungeklimarådet skal være med til at give input og anbefalinger til politikerne om klima og bæredygtighed set fra unges perspektiv. Rådet kan være med til at arrangere aktiviteter og inspirere andre unge til at gøre en forskel for klimaet. Det kan være på alle områder indenfor klima alt efter, hvad rådets medlemmer ønsker at arbejde med, og hvad der er aktuelt i kommunen. Det kan f.eks. være klimavenligt mad og andet forbrug, transport, affald og genbrug, grønne uddannelser m.m. 

Som studentermedhjælper skal du være med til at starte, udvikle og støtte det nye Ungeklimaråd i en 2-årig forsøgsperiode. Du får sparring til arbejdet fra kommunens klimamedarbejdere m.fl. 

 

Om dig

Du er studerende og godt i gang med en uddannelse, hvor du har minimum 2 år tilbage af din studietid. 

Vi ser allerhelst, at du: 

  • har en helt særlig interesse for den grønne omstilling og for frivilligt arbejde med unge
  • har kompetencer indenfor ét eller flere af disse områder: frivilligt- eller græsrodsarbejde, politik, samfund, uddannelse, samskabelse og arbejdet med forandringer samt kommunikation og naturvidenskab 
  • er udadvendt og god til at kommunikere både mundtligt og skriftligt
  • har erfaringer med og kan bruge kommunikationskanaler til unge
  • har kendskab til projektledelse og kan arbejde selvstændigt og struktureret
  • evner at arbejde på kryds og tværs i en større organisation, og du kan tage selvstændigt initiativ til samarbejder med relevante kollegaer uden for den afdeling, du bliver ansat i
  • er god til at planlægge og disponere din egen tid og opgaver
  • er fleksibel i forhold til fordelingen af arbejdstiden hen over året

 

Om os

Du vil blive ansat i Miljø og Teknik, som er det direktørområde, der er ophænget for kommunens klimahandleplan. Her bliver du tilknyttet afdelingen Klima, Natur og Miljø og herunder teamet Klima, Energi og Industri, hvor du vil opleve høj faglighed og et stort engagement. Kulturen på arbejdspladsen er glad, positiv og uformel. Vi arbejder værdibaseret med fokus på helhed i opgaveløsningen, borgeren i centrum, læring og udvikling samt trivsel.  God ledelse og dejlige kolleger skaber en tryg base for en hverdag med gang i.

 

Ansættelse

Løn og ansættelsesvilkår efter dine kvalifikationer og i henhold til gældende overenskomst. Der er tale om en tidsbegrænset studenterstilling i 2 år. Arbejdet har en ramme på 300-350 timer/år, hvilke svarer til ca. 7,5 timer pr. uge i gennemsnit udenfor skolernes ferieperioder.  Du skal være fleksibel i forhold til fordelingen af arbejdstiden. Arbejdsstedet vil primært være på Svendborgvej 135, 5762 Vester Skerninge med mulighed for også at kunne arbejde af og til på kommunens adresse på Frederiksø 4A, 5700 Svendborg. Tiltrædelse den 15. august 2024. Ansøgningsfrist er søndag den 9. juni 2024. Der vil blive afholdt samtaler i uge 25. 

 

Yderligere oplysninger 

Du er velkommen til at kontakte programleder i Klima, Natur og Miljø, Trine Sommer Korsgaard, tlf. 2478 3871.

 

Om Svendborg Kommune 

Svendborg Kommune er i vores øjne en arbejdsplads af en helt perfekt størrelse: Vi er små nok til at være tæt på hinanden i et varmt uhøjtideligt fællesskab med korte kommandoveje og uden skjulte dagsordner. Og vi er store nok til at have god plads til ambitioner, høj faglighed og rige muligheder for udvikling. Vi holder af hverdagen og insisterer på, at det skal være rart at gå på arbejde. Vi har travlt, men ikke for travlt til at hjælpe hinanden. Vores værdier findes ikke kun på papiret, vi bruger dem faktisk som kompas hver dag. Vi møder hinanden i øjenhøjde, i dialog og med tillid, og sammen skaber vi en tryg ramme, hvor vi alle kan løse vores opgaver selvstændigt, fleksibelt og ansvarligt.
 

Velkommen til Svendborg - Øhavets hovedstad!
Svendborg har en suveræn beliggenhed midt i den skønneste natur, på kanten af det Sydfynske Øhav og med en mini-metropol, der byder på det hele. Vi tøver ikke, når vi med stolthed kalder Svendborg for Fyns kulturhovedstad. Vi har en charmerende bymidte og livlig handelsby med teatre og museer samt et rigt foreningsliv. Vores dagtilbud og folkeskoler er i top og med særligt fokus på bevægelse og sport, og vi har flere videregående uddannelser, som snart samles i et attraktivt uddannelsesmiljø ved havnen. Svendborg er placeret midt i landet med en halv time til Odense og under to timer til København og Århus. Svendborg er med sine knap 60.000 indbyggere Fyns andenstørste kommune.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Svendborg Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Svendborg Kommune, Svendborgvej, 135, 5762 Vester Skerninge

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 09-06-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6053965

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet